Monday, July 12, 2010

Screwed

Looking for that special someone? Have no clue where to start? Think that the Internet is the answer to your prayers?

According to Dan Ariely (he teaches behavioural economics at MIT), online dating is not the best way to meet people if you are looking for something permanent.

Oh dear.

2 comments:

takbest said...

Tak dapat tgk his comment disebabkan kelembapan perjalanan internet di sini..
bagaikan tersangat agree dengan dia..
but then, ramai jugak org berjaya menemui so called cinta sejati melalui online dating nih beb..
sbg cuntuhnye, my own sis kawen ngn mamat fiji dan menetap di fiji skrg ini melalui online dating. gheeee..

btw, aku suka gambar hiasan itu ;-)

Snuze said...

Hehehe, aku rasa gambar itu sangat sesuai. Sesungguhnya ada success story dgn online dating tu, tp aku rasa aku dah terlalu tua dan malas nak layan orang2 yg membuang masa aku. Makanya aku dah tak nak buat.

My sis dated nearly all the available guys in Klang Valley and half of the unavailable ones, thanks to the Internet. And she ended up with a town boy from Ipoh.

*grin*